Skip to content

Wihtorin syrjähyppy 20.3.2009

Yhdistyksemme partio (Hyytiäinen, Roininen, Vänskä, Järvelä, Nikkola) puolusti menestyksekkäästi viime vuoden voittoa ja otti jälleen ykköspaikan Wihtorin Syrjahypyssä. Tässä Jyri Nikkolan raportti kilpailun kulusta.

 

Kevätpäivän tasaavia syrjähyppyjä jotoksella

XXVIII Wihtorin Syrjähyppy, Jotos 20.–21.3.2009

Loimaan Reserviläisten vetämä 28. pienjotos, Wihtorin Syrjähyppy, järjestettiin 20.–21. maaliskuuta onnistuneesti Loimaan kaupungin Niinijoen kylässä. Veikeästä lempinimestään huolimatta, jotoksella hypitään oikeissa asioissa. Heikinpirtin talvisessa maastossa kilpailtiin arjen vaaratilanteiden ja kansalaistaitojen hallinnasta sekä sotilaallisesta osaamisesta hymyssä suin.

Jotos alkoi perjantaina klo 19:00 ensimmäisen partion lähtiessä vauhdikkaasti liikkeelle. Monipuoliset kilpailutehtävät oli suunniteltu 4 henkisille partioille, mutta perinteiseen tapaan myös 3 ja 5 hengen partiot saivat osallistua. Voittoa tavoitteli tällä kertaa yhteensä 16 kovatasoista valiopartiota.

Maastossa kuljettava matka on parhaimmillaan n. 8 km hyvällä yösuunnistustaidolla. Ennakko-ohjeen mukaisesti partioiden varustuksena oli henkilökohtaiset varusteet: maastoon ja olosuhteisiin nähden sopiva vaatetus, riittävästi valolähteitä n. 4-5 tunnin metsässä oloaikaan, henkilökohtainen EA-varustus sekä muut vaelluksessa tarvittavat varusteet.

 

Yhteistyötä, ruutia – ja sopivasti tuuria

Kaarinan-Piikkiön Reserviläisten joukkueen lähtötilanne jotokseen lähtiessä oli harvinaisen mielenkiintoinen. Nyt oli puolustettava edellisten vuosien hyviä sijoituksia – ja kuluneen vuoden 2008 voittoa. Siksi partio kerättiin kasaan kavereista, jotka perustaitojensa ja kokemustensa lisäksi edustivat eri osaamisalueita. Kelien salliessa päätettiin jo varhaisessa vaiheessa hankkia salaiseksi aseeksi leveät puiset sotilassukset pitkien sauvojen kera. Tämä mahdollistaisi tarkan suunnistuksen ja suhteellisen suorat reittivalinnat. Kokemus osoitti myös, että hyvää tuuriakin tarvitaan. Niinhän se näissäkin hommissa usein on.

Lähdöstä alkaen partio puhkui reitillä parasta ruutiaan. Matkalla oli hienoa kokeilla siipiään ja tavata ohimennen taitavia kanssakilpailijoita. Tiedettiin, että maalissa oleva viimeinen tehtävärasti menee kiinni tasan klo 00:30.

Kuvassa vasemmalta oikealle Kaarinan-Piikkiön Reserviläisten menestyksekäs partio, starttinumero 15: Janne Roininen, Ville Vänskä, Teppo Järvelä, partionjohtaja Pauli Hyytiäinen ja Jyri Nikkola.

Kevätpäivän tasaavassa tapahtumassa oli hienoa saada heilua!

”Ensiapu ei ollut meidän juttu, hyvin meni ammunta, pelastuslaitos, muut ja ne loppupuolen tunnistus- ja käyttäytymisrastit”. Hyvän kilpailumenestysreseptin paras mauste on luonnollisesti ihmiset, osaaminen ja tasainen suoritus, mutta ainakin voittajapartio 15 uskoo pappapäivilleen asti, ettei suksista ja tuurista ollut yhtään haittaa.

Voitto oli sitäkin makoisampi, koska se tuli erittäin kovassa seurassa niin kutkuttavan pienellä marginaalilla. Tällä kertaa hopean sai hävitä Kyrön Seudun Reserviupseerit ja pronssin voitti Oripään Res. 1 joukkueet.

 

Voittajat muistetaan aina!

Wihtorissa testattuja oppeja ja toimintamalleja hyödynnetään jatkossakin. Harjoituksen johtaja Marko Mikkosen sanoin: ”Kiitos kaikille jotostelijoille. Ilman teitä tämä jotos ei olisi ollut näin onnistunut. Tervetuloa kisailemaan Wihtoriin.”

Tässä kilpailun tulokset:

wihtorin_tulokset_2009

ja alta löydät lisää kuvia kilpailusta.

Ampumarasti 2

Ilmansuunta 2

 

Partio 15 maalissa

 

SPR-rasti 2

 

VPK-rasti 2